Brok ødelægger arbejdsglæden

Alle kan have en dårlig dag på jobbet fra tid til anden – en rigtig sur dag, hvor alting er skidt og arbejdsglæden fordufter helt. Det har hver tredje af os faktisk en gang om ugen. Det er meget, når en dårlig dag defineres som “en dag du i hvert fald ikke har lyst til flere af”. Men hvad er egentligt de største arbejdsglædedræbere? Det afslører en undersøgelse på www.arbejdsglæde.nu. Du kan læse undersøgelsens resultater her.

Den største pleasure killer er brok fra kollegerne. Mand, hvor jeg genkender det. Faktisk har jeg tidligere skrevet et indlæg om, hvor lidt konstruktivt det er, at brokke sig på eller over arbejdet.

Når du brokker dig, demonstrerer du, at du er en smålig person, der går op i ting, du ikke kan ændre. Du skaber en aura af negativitet og manglende handlekraft omkring dig og du demotiverer dig selv. Samtidig tiltrækker du andre brokkehoveder. Så kan I have jeres egen lille klub, hvor I spilder jeres tid. Stop det.

 

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsliv, Arbejdsmarked og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Brok ødelægger arbejdsglæden

 1. Kasper skriver:

  Enig, enig, enig.

  Brok er så trættende på en arbejdsplads. Jeg var engang et sted, hvor vi havde én medarbejder, der udelukkende var negativ. Men pludselig efter en god gang teambuilding i form af foredrag, var det som om, at hun vendte 180 grader. Og vi andre drejede 360 grader om os selv i ren lykke.

  Jeg har faktisk skrevet en smule om teambuilding efterfølgende: http://www.sundhed.tips/teambuilding-en-genvej-til-at-genvinde-arbejdsgejsten/

  Kig endelig med!

  Vh.
  Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *