Er din dåbsattest en klods om benet?

I Politiken den 12. maj kan man læse, at folk over 50 mener, at deres alder er en forhindring for at få arbejde. Det synes jeg er trist læsning, for det passer ikke.

Jovel, ledigheden blandt f.eks. ingeniører, som er den faggruppe, jeg arbejder med, er over gennemsnittet, hvis man er 50+, men ikke meget. Det er også trist læsning, fordi det afspejler et syn på folk over 50, der ikke er belæg for, men som tilsyneladende også er blevet seniorernes eget syn.

Dansk Industri hævder, at der selvfølgelig ikke er arbejdsgivere, der bruger alder som udvælgelseskriterium. Jeg tror ikke på de skåltaler virksomhederne holder, når offentligheden lytter med. Der er ikke meget employer branding i at indrømme, at ansøgere fravælges på grund af alder, men jeg er sikker på, at det spiller en rolle i mange ansættelsessituationer.

Der er således gode grunde til at påvirke arbejdsgivernes syn på ansøgere over 50, men det er imidlertid lige så vigtigt, at arbejdsmarkedets seniorer gør sig klart, hvordan de kommer uden om barriererne. Det er nemlig ikke så svært. Man gør i hvert fald sig selv en bjørnetjeneste, hvis man lader dåbsattesten være en klods om benet.

Det handler om to vigtige ting: At man fokuserer på kompetencer frem for erfaring samt at man tænker utraditionelt.

At man har gået på teknikum i midten af 70’erne er nok ikke så interessant længere. Det er ikke erfaringens længde, men hvad den har givet af kompetencer og indsigt, der er interessant. Derfor skal man målrettet vise, hvordan de kompetencer man besidder, matcher arbejdsgivernes krav, og man skal frem for alt vise, at kompetencerne er opdaterede. Man skal primært sælge sig selv på de kompetencer, man har anvendt i de seneste fem-syv år, helt konkret beskrive arbejdsopgaver og resultater, og frem for alt vise, hvor kompetencerne lever op til de krav, der stilles.

Man skal også acceptere, at det måske er en anden type job, man skal have i karrierens efterår, og at kompetencerne skal bruges til noget andet, end man tidligere havde forestillet sig. Man skal tænke utraditionelt. Har man haft stort ansvar, kan man lade andre om det og i stedet bruge sin viden på at være seniorrådgiver eller specialist, og glæde sig over, at erfaring er efterspurgt.

Der er helt sikkert et job til dig over 50. Du skal bare være indstillet på at bruge de rigtige metoder til at få det.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsmarked, Jobsøgning og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *