7 tegn på at du har brug for et nyt job

Vi kan alle sammen have dage, hvor jobbet hænger os ud af halsen. Det er der ikke noget galt med, hvis altså det ikke sker alt for tit. Men hvor tit er for tit? Hvordan kan du egentligt finde ud af, hvornår det er på tide at søge et nyt job? Her er syv tegn, jeg selv har oplevet i mit arbejdsliv. Kan du genkende nogle af dem?

Du keder dig
Føles det som om hver dag er præcis som dagen før? Består dit job af de samme rutineopgaver uden udvikling eller forandringer? Hvis det er tilfældet og du er tilfreds med et job, der ikke er alt for krævende, skal du glæde dig over situationen. Hvis du på den anden side føler at arbejdsdagen snegler sig afsted eller du mærker, at du bliver mindre og mindre optaget af at gøre dit arbejde godt, er det nok på tide at søge den forandring, et nyt job kan give.

Du beklager dig over de samme ting
Hvis du af og til lukker lidt damp ud ved at brokke dig over jobbet, er det ikke et faresignal. Tværtimod. Hvis du derimod ofte beklager dig over de samme ting til de samme mennesker, skal du være opmærksom. Især, hvis du er ked af, at dit job har forvandlet dig til et brokkehoved. Det kan være et tegn på, at tingene ikke ændrer sig af sig selv og at du derfor skal søge nye græsgange.

Du kan ikke forestille dig en fremtid i firmaet
Hvis du ikke får det ansvar og de opgaver, der skal holde dig glad – fordi arbejdsopgaver ikke eksisterer eller fordi de går til andre kolleger – bør du overveje om du skal videre. Det gælder også, hvis du er bange for at få ansvar og nye opgaver, som du ikke vil trives med. Hvis du ikke tror din arbejdsgiver kan eller vil give dig opgaver, der udvikler din karriere i den rigtige retning, er der ingen grund til at gro fast.

Du bliver ikke anerkendt
Anerkendelse er mange ting. Det kan være at du får lønforhøjelse eller bonus, du bliver taget med på råd, når der skal træffes beslutninger, du får mulighed for at lære noget nyt eller at du får mere ansvar. Hvis du føler dig overset og mangler følelsen af at være anerkendt for dit arbejde, skal du muligvis finde en arbejdsplads, hvor de vil være glade for at have dig.

Du har problemer med balancen mellem arbejde og privatliv
Uanset hvor meget du kan lide dit job, har du brug for en work-life balance, der passer dig. Hvis du arbejder for længe eller på tidspunkter, der passer dig dårligt, og hvis du har svært ved selv at styre arbejdstid og mængde, vil jeg anbefale at du overvejer, om et jobskifte kan hjælpe dig med at finde balancen.

Du har prøvet at ændre på tingene, men uden held
Hvis du er utilfreds med dit arbejde, er den bedste løsning mange gange at gøre opmærksom på det. Tit vil din arbejdsgiver være glad for at høre om det, for så kan de jo ændre nogle ting i din favør. Hvis du omvendt har forsøgt, men uden held, vil det måske være nemmere at skifte job end at ændre det du har.

Du får mandagsblues hver søndag
Der er ikke noget forkert i at ønske weekenden lidt længere, når du skal på arbejde om mandagen. Men det er et problem, hvis du allerede søndag aften begynder at blive nedtrykt ved tanken om den nye uge, der er på vej. Folk, der har det rigtige job, bruger ikke søndagene på at bekymre sig om mandagens arbejde.

Hvis du kan genkende tre eller flere af ovenstående tegn, bør du overveje situationen. Du bruger så lang tid på dit arbejde, at det kan påvirke resten af dit liv, hvis du ikke er tilfreds med jobbet. Du skal ikke bare skifte job, fordi du i perioder er lidt utilfreds, men du skal heller ikke udsætte et skifte alt for længe, hvis du genkender de syv tegn beskrevet her.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsliv og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *