Sådan får du (ikke) succes på jobmesser

Der bliver holdt mange jobmesser for studerende. Det er en god mulighed for at få kontakt til interessante virksomheder og det er en perfekt lejlighed til at gøre sig bemærket. Med den rigtige forberedelse kan man på en jobmesse få mange gode kontakter, interessante samtaler og i bedste fald et nyt job.

Den 13. marts er jeg inviteret til at holde oplæg for de studerende på SDU TEK om, hvordan de får mest muligt ud af de jobmesser, der holdes for dem i dette forår. Det skal jeg nok gøre, men for ikke at afsløre alle mine guldkorn, er her mine fem bedste råd, hvis du vil spilde tiden på en jobmesse.

1) Behøver man at planlægge et messebesøg? Nej, det er da noget man bestemmer sig for samme morgen. Og det er vel også lige meget om messen er fagrelevant. Man får sikkert en fin goodie bag alligevel. Og det kan jo også være, der dumper en mulighed for et nyt job ned fra oven.

2) Det er i det hele taget kun begyndere, der forbereder sig på en jobmesse. Det er slet ikke nødvendigt. Der er ingen grund til at overveje, hvilke virksomheder, du helst vil tale med, og der er da slet ingen grund til at planlægge, hvordan du vil præsentere dig selv. Man kan vel improvisere.

3) Når det drejer sig om at få et job, og gøre et godt indtryk over for potentielle arbejdsgivere, er din fremtræden ligegyldig. Dine slidte jeans og T-shirten fra i går får dig ikke til at ligne en useriøs ansøger. Arbejdsgiverne kan sagtens gennemskue dit talent alligevel. Og hvorfor signalere, at du har tænkt over påklædningen, hvis du ligner en, der har fundet konfirmationstøjet frem?

4) Hvorfor tage et visitkort eller et fint CV med på en jobmesse. Det koster jo en formue i printerblæk. Desuden er det jo din vindende personlighed, arbejdsgiverne vil huske efter messen, og ikke dit CV, der garanteret bare bliver smidt ud sammen med overskydende reklamemateriale

5) Helt ærligt. Hvem kommer på messer for at knytte kontakter? Det handler om at se og lytte, og der er ingen grund til at sige noget selv. Lad være med at indlade dig på samtaler, det være sig med virksomheder eller andre messegæster. Pas frem for alt på folk, der er i samme branche som dig.

Hvis du gør som jeg anbefaler, kan du få en hyggelig og helt uforpligtende dag, hvor du sikkert kan samle nogle håndfulde bolsjer, et par key hangers og få en gratis kop kaffe. Og så skete der da noget den dag.

Dette indlæg blev udgivet i Branding, Jobsøgning, Netværk og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Sådan får du (ikke) succes på jobmesser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *