Den farlige komfortzone

Hvis man er i slutningen af arbejdslivet og samtidig jobsøgende, står man over for særlige udfordringer. Når man bliver tvunget ud i at søge et nyt job, er det sjældent en lækkerbisken i sig selv, men den nye situation kaster især nye og uvante spørgsmål af sig, hvis man er over 50 – eller i hvert fald i anden halvdel af arbejdslivet. Men hvad er det egentligt for udfordringer, vi taler om?

Først tror jeg vi skal skelne mellem to forskellige grupper af ældre jobsøgere. Der er dem, der selv har besluttet at søge nye udfordringer og der er dem, der ikke har begivet sig ud på jobmarkedet frivilligt. De oplever tit de samme udfordringer, men adskiller sig for det meste på ét punkt: Deres indstilling. De første er selvbevidste og godt motiverede, de glæder sig til det nye og opfatter jobsøgningen som en positiv og konstruktiv proces. Det er egenskaber, det kan være svært at vedligeholde, hvis man modvilligt er blevet jobsøgende – og især, hvis det viser sig at være svært at finde nyt job.

For begge grupper kan det være et problem, at den seneste ansøgning, de har skrevet, ligger en del år tilbage. Derfor kan de være usikre på, hvordan en ansøgning og et CV skal se ud i dag. For nogle er det tilmed en udfordring, at ansøgninger nu ofte indsendes online via rekrutteringssystemer, hvor man f.eks. skal skanne og uploade dokumenter.

Jeg tror imidlertid, at det største problem for de ældre jobsøgere er, at de gennem deres karriere har indrettet sig godt og derfor befinder sig i en slags komfortzone. Når de begiver sig ud i jobsøgningen skal de forlade den komfortzone og måske afprøve nogle grænser, de ikke kender. Nogle oplever et statustab, andre er bange for usikre forandringer, mens atter andre har svært ved at håndtere uvisheden. Det kan medføre, at de primært fokuserer på de negative aspekter ved situationen og derfor har svært ved også at se de muligheder ved at skifte job, der også er. Jo længere man har befundet sig i komfortzonen, jo tydeligere bliver denne reaktion. Det er mennesker, der indtil nu har haft styr på livet, og som mente at de kendte spillereglerne. Nu skal de så spille et spil, hvor reglerne er ændrede siden sidst og hvor der er flere spørgsmål end svar.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsliv, Jobsøgning og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *