Test dig selv: De 15 svære spørgsmål ved jobsamtalen

Hvad er din største svaghed? Bliver du nemt stresset? Hvad vil du have i løn?

Ved du, hvad du skal svare, når de svære spørgsmål dukker op til jobsamtalen?

Den største del af en jobsamtale handler om faglige emner, som hvor du har din erfaring fra, og hvordan du vil bruge den i jobbet. Du skal argumentere for, at du kan gøre en forskel. Denne del af samtalen ligger i forlængelse af dit cv og derfor er det den nemmeste (men også vigtigste) del af forberede.

Du vil imidlertid også komme ud for en anden type spørgsmål, som det er langt sværere at forberede. Det er spørgsmål, der går mere på dig som person, end på din viden og erfaring. Det er spørgsmål, hvor der ikke er en facitliste og hvor flere svar kan være gode. Få gode råd til jobsamtalens svære spørgsmål.

De personlige spørgsmål er et godt tegn
De svære spørgsmål er personlige og kommer tit samlet, og det kan få dem til at virke som en byge af angreb. Du skal imidlertid tage det som udtryk for, at arbejdsgiveren er interesseret i dig, selvom det i situationen godt kan være svært.

Erfaringer viser nemlig, at mange arbejdsgivere først begynder at stille de svære spørgsmål, når deres interesse er vakt. De vil vide mere!

Som rådgiver i IDA har jeg lavet en lille test, hvor du kan prøve dig selv af på 15 af de svære spørgsmål.

 

Dette indlæg blev udgivet i Jobsøgning, Rekruttering og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *