Frokostroulette

Arbejder du i en silo? Er relationerne til de andre afdelinger begrænsede? Så er du ikke den eneste. Selvom der i en række virksomheder er mange medarbejdere med tværgående projekter, er det de samme få kolleger, man har de bedste relationer til. Regelmæssig udveksling af viden, ideer og synspunkter mellem afdelingerne finder sjældent sted.

Der er sikkert en del af os, der godt kan lide, at det er sådan, fordi det repræsenterer en grad af tryghed og genkendelighed i arbejdsdagen, men for vores arbejdsgivere er det ikke godt. Jo mindre en virksomheds medarbejdere netværker med hinanden, jo mindre innovation og jo færre kreative løsninger skabes der.

I den amerikanske afdeling af medicinalkoncernen Boehringer Ingelheim var man frustrerede over, at medarbejdernes mødte mange kolleger i kantinen, men altid spiste deres frokost i selskab med den samme lille gruppe. Derfor har virksomheden indført et enkelt, men genialt tiltag: Frokostroulette.

Personaleafdelingen lavede et enkelt stykke software, der kunne bringe kolleger sammen på en blind date. Princippet er enkelt, skriver Harvard Business Review: De medarbejdere, der har lyst til at møde nye kolleger, tilmelder sig og angiver, hvilke dage de er interesserede. Hver morgen får de så en e-mail med navnet på den tilfældigt udvalgte kollega, de skal spise frokost med den dag.

I løbet af de første to måneder havde mere end 350 medarbejdere mødt og netværket med kolleger, de ikke kendte forinden, herunder den administrerende direktør, der spiste frokost med en elev i marketingafdelingen.

Flertallet af de deltagende medarbejdere har meldt tilbage, at de har haft nytte af at netværke og udveksle ideer, men der er også en gruppe, der fortæller at frokostrouletten har givet dem inspiration til faglige udvikling, fordi de har lært andre jobfunktioner at kende.

På den måde fører frokostpauserne ikke bare til en inspirerende samtale over madpakken, men også til nye ideer og karriereudvikling. Enkelt, men genialt.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsliv, Ledelse, Netværk og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *