Træt af dit job? Her er fem grunde til at holde ud lidt endnu

En dårlig chef, kedelige opgaver, et usundt arbejdsklima eller mangel på udviklingsmuligheder? Der kan være mange grunde til, at du har lyst til at skifte dit arbejde ud med et andet. Selvom overvejelserne kan være rimelige, er der alligevel grund til at du tænker dig om mere end én gang. Skal du give op eller holde ud?

Du ved bedst selv, om du skal søge nyt job. Men skal du gøre det over hals og hoved, eller er det bedste at være tålmodig? Her er fem strategier, der kan hjælpe dig, mens du tænker.

Det er ikke så slemt. Jo, der findes job så slemme, at de ikke er til at holde ud. Job, hvor den eneste løsning er at skynde sig væk. I de fleste stillinger er der imidlertid positive aspekter: Kollegerne er gode, arbejdstiderne er attraktive, lønnen er fin. Uanset hvilke udfordringer du oplever, er det en god ide at koncentrere dig om de positive elementer, mens du søger et bedre arbejde.

Det er mit job. Ikke mit liv. Hvis du går på arbejde mandag morgen med øjnene fast rettede mod weekenden, er det ikke en langtidsholdbar løsning. Men det hjælper at fokusere på den del af dit liv, der leves uden for arbejdet. Find ud af, hvad der giver dig energi – det kan være en hobby, familie, venner – og gør mere af det, når du har fri. For mange er fritiden noget man har, mens man venter på at komme på arbejde igen. Hvis du er træt af dit arbejde, skal du måske betragte det som noget, du har, mens du venter på at få fri?

Selv et dårligt job giver dig noget godt. Enhver, der ser tilbage på sin arbejdserfaring, vil se at det ikke har været helt formålsløst. Du har lært noget. Normalt vil du se det i bakspejlet, men det kan være en fin strategi for at klare dit nuværende job, hvis du har tanke for hvad du lærer af det. Det er sikkert egenskaber, du kan gøre nytte af i dit nye job.

Lyt til mavefornemmelsen. Forstand og intuition er ikke altid enige. Nogle gange har man mest lyst til at flygte fra sit arbejde, men ved godt at det er bedst at slå koldt vand i blodet. Så er det vigtigt at mærke godt efter. Er det virkeligt nødvendigt at skifte job med det samme? Er det nu, du skal væk for at bevare helbred og humør? Eller vil det være en bekvemmelighedsflugt? Bør du i virkeligheden være tapper og holde ud lidt længere? Du har selv svaret, hvis du stiller spørgsmålene.

Brug energien rigtigt. Det kan være befriende at beklage sig over jobbet. Men det kan også dræne dig for energi. Det er helt OK at læsse af på familie og venner af og til (men pas nu på, at det ikke bliver en vane, så det slider på dem), men hvis du konstant har et negativt syn på dit arbejde, kanaliserer du for store mængder af din energi over på problemet, og alt for lidt på løsningen. Så er kræfterne bedre brugt på jobsøgning.

Kampen for et nyt og bedre job kan være lang og krævende. Du skal bruge tiden i dit nuværende job på den rigtige måde, og med det rigtige mindset forbedrer du dine muligheder for at komme godt videre.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsliv og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *