Thank God it’s Friday

Det er fredag eftermiddag og weekenden står for døren. Forhåbentligt står du over for to dage helt uden arbejde. Hvis du gerne vil undgå at tænke for meget på det arbejde, der venter dig igen allerede på mandag, er her nogle gode råd til hvad du kan gøre i dag. Mandagsblues kan nemlig bekæmpes allerede om fredagen.

For mange er fredag eftermiddag det tidspunkt på ugen, hvor der er mest luft i kalenderen. Derfor kan du bruge fredagen til at sørge for, at der ikke ligger mange eller store arbejdsopgaver og venter på dig på mandag. Her er fire ting, du kan gøre:

Planlæg ugens vigtigste opgaver
Tænk over, hvad den kommende uge byder på. Er der særlige opgaver, du allerede nu kan tage højde for? Hvis du skal tilrettelægge ugen på en bestemt måde, så du får tid til det væsentlige, er fredag eftermiddag det rigtige tidspunkt at gøre det på.

Få tingene gjort
Du kan sagtens bruge fredagen på at koble af og stirre ud af vinduet eller flytte en stabel papir fra den ene reol til den anden. Det ændrer bare ikke på mandagens to-do-liste. En produktiv slutning på ugen kan imidlertid ændre på det. Du skal nok ikke kaste dig over store projekter fredag eftermiddag, men mon ikke der er nogle små opgaver, som ikke behøver at vente til mandag?

Ryd skrivebordet
Kreativt kaos hersker på manges skrivebord, og måske er du en af dem, der foretrækker det sådan. For de fleste er det dog sådan, at en smule orden efterlader en god fornemmelse. Har du noter og små sedler, som kan overføres til kalenderen? Er der rapporter, der kan komme ind i reolen? Er der papir, der egentlig hører til i papirkurven? Hvis du sørger for at ordne dit skrivebord inden du holder weekend, er der mindre at få overblik over mandag morgen.

Tænkt stort
Når roen sænker sig om fredagen er det tid til at tænke store tanker. Hvordan har ugen været? Hvad gjorde du godt? Hvad var sjovt og spændende? Nåede du hvad du ville? Er der noget, du skal ændre? Hvilke projekter vil du gerne kaste dig over på længere sigt? Husk at tage noter, så de store tanker fastholdes – også når det igen bliver mandag.

Rigtig god weekend.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsliv og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *