Sådan forhandler du IKKE løn

Her er de tre bedste ting, du kan gøre, hvis du ikke vil nå dit mål med lønforhandlingerne:

  • Accepter det første tilbud. Hvis du siger ja tak til det første tilbud chefen kommer med, snyder du dig selv. Det er med garanti ikke et forslag, der strækker chefens evne til at betale din løn til det yderste. Det er et forhandlingsoplæg, og hvis du kan argumentere for de resultater, du har leveret, er der mere i posen til dig.
  • Vær defensiv. “Jeg ved jo ikke, om budgettet overhovedet tillader det, men jeg forestiller mig…”. Hvad virksomheden har råd til, er virksomhedens problem. Du skal til gengæld vise, at du kender dit værd. Du skal ikke være urealistisk eller uforskammet i dit krav, men hvis du allerede fra begyndelsen viser usikkerhed, er din forhandlingsposition svag.
  • Tal for meget. Charles de Gaulle sagde engang, at “tavshed er det ultimative magtmiddel”. Sig, hvad du gerne vil have i løn og ti så stille. Se gerne spørgende ud. Du har spillet bolden over på chefens banehalvdel, og kan nu afvente et svar. Men så skal du også være klar til at argumentere sagligt for dit lønønske, når det svar er kommet.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *