Høje forventninger kan dræbe din karriere

Er du tilfreds med din karriere? Hvis du svarede nej, eller bare tøvede med at svare, er du i godt selskab. Jeg vil vurdere, at en tredjedel af de personer, jeg har coachet, er utilfredse med det job, de har. Mange angiver chefen, kollegerne eller arbejdsforholdene som årsagen. For de bedst uddannede viser der sig imidlertid også en anden årsag: for høje forventninger. Hvis du stiller for store krav til dit job kan det sabotere din karriere og bremse positive forandringer.

I mine øjne er det helt afgørende, at du stiller krav til dig selv og dit arbejde. Det er også det, vi kalder ambitioner. Uden ambitioner kommer du ingen vegne. Problemet opstår, når dine forventninger til dig selv og andre bliver for høje og umulige at leve op til. Det skaber problemer – også for andre end dig selv.

Der er mange tegn på, at du stiller for høje forventninger: Du begynder at fokusere på uvæsentlige detaljer, du er aldrig helt tilfreds med kvaliteten af dit og andres arbejde, og du ser fejl og mangler før fordele. De væsentligste indikationer er imidlertid, at du synes, at enhver form for faglig udvikling går for langsomt og at du aldrig rigtig er tilfreds – hverken med dig selv, din chef eller dine kolleger. Det er krisetegn, der også ses i andre situationer, men i kombination med dine egne høje forventninger, kan de ødelægge din karriere. Du får fokus på noget helt andet end din egen udvikling, nemlig på detaljer og petitesser.

Hvis du genkender noget af dette, er det måske på tide at arbejde med dine egne, høje forventninger. Det er en proces, der tager tid, men som også er det værd.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *